Julie Borms

Als advocate die gespecialiseerd is in familierecht en familiaal vermogensrecht behandelde Julie Borms de voorbije tien jaar talloze dossiers.

Veel te vaak slaat zo’n procedure diepe wonden, die het voor de betrokken partijen bijna onmogelijk maken om later nog op een constructieve manier met elkaar om te gaan. Bovendien is het eindresultaat van een gerechtelijke procedure erg onvoorspelbaar. Twee rechters kunnen een identieke zaak op een heel verschillende manier beoordelen, te meer wanneer er sprake is van grote, complexe vermogens of situaties waarbij de partijen een erg hoge levensstandaard hanteren.

Bemiddeling maakt het mogelijk om voor alle betrokken partijen een veel snellere, efficiëntere, kostenbesparende en meer creatieve overeenkomst te bekomen.

Daarom zet Julie Borms als advocate zoveel mogelijk in op een onderhandelde oplossing. Bemiddeling biedt daarenboven de mogelijkheid om op een erg creatieve wijze te werk te gaan. Partijen kunnen een regeling nastreven die geheel op maat is van hun specifieke noden, een fiscaal of financieel optimale regeling nastreven dewelke al dan niet tot stand komt in overleg met vertrouwenspersonen, fiscalisten, accountants enzovoort.

Om die reden schoolde Julie Borms zich om tot erkend bemiddelaar en startte ze een eigen bemiddelingskantoor: Auguste mediation. Via bemiddeling behouden alle betrokken partijen controle over hun eigen situatie en slagen ze erin om onderlinge schikkingen te treffen die voor iedereen werken. Het eindresultaat is een op maat gemaakte – en juridisch afdwingbare – overeenkomst, die iedere betrokkene toelaat om zo snel mogelijk verder te gaan met zijn of haar leven en het normale leven weer op te pikken.

DIPLOMA’S

  • Master in de Rechten, Universiteit Antwerpen
  • Bijzondere studie Registratie- en successierechten aan de Universiteit Antwerpen in 2017
  • Postgraduaat Estate Planning Vrije Universiteit Brussel in 2018
  • Postgraduaat vermogens- en successieplanning – Brugge – Business School (KU Leuven) in 2020. Met grote onderscheiding voltooid.
  • Erkend bemiddelaar – opleiding aan de New Deal Academy – geslaagd met grote onderscheiding

TALEN

  • Nederlands
  • Engels

EXTRA TROEVEN

Publicaties

Publicaties

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen